Een dagje Volendam?

Geniet van heerlijk dagje Volendam bij en met de mede-ondernemers in en rond Volendam – voor kinderen tot senioren,
van toerist tot watersportliefhebber, van museumbezoeker tot vakantievierder.
Wat dacht je van een dagje Volendam?

Bierbrouwerij Volendam

Bierbrouwerij Volendam brouwt haar bier sinds 2000 op ambachtelijke wijze met traditionele hoge gisting op fles en 100% natuurlijk zuiver.
Op Zeestraat 1 in Volendam is #uisbierwinkel gevestigd. Misschien wel de kleinste bierwinkel van Nederland! In deze winkel vind je #uis ambachtelijke speciaalbieren.
Feestelijk verpakt als mooi aandenken aan uw bezoek aan Volendam.
Kom langs voor meer info over #uisbier of voor tips voor de beste terrasjes met #uisbier op de Dijk.

Overnacht bij The Old Dutch en bezoek de Halve Maen

Direct aan de haven van wereldberoemd Volendam vindt u Hotel Old Dutch. Traditionele gastvrijheid en optimaal comfort gaan bij The Old Dutch hand in hand met een grandioos uitzicht over de voormalige Zuiderzee. Met 33 ruime, stijlvol gemeubileerde kamers (naar keuze 1- of 2-persoonskamers) is het hotel groot genoeg voor elk reisgezelschap. Boek het Halve Maen arrangement inclusief tickets voor een bezichting van de Halve Maen direct bij The Old Dutch.

Bezoek de oudste scheepswerf van Nederland in Edam

Edam heeft een bloeiende scheepsbouw gekend. In belastingpapieren uit 1514 staat vermeld dat er een scheepswerf is gevestigd. Ruim 500 jaar later bestaat die werf (nu Scheepswerf Groot) nog steeds en is daarmee de oudste en enige overgebleven werf van Nederland uit de 16e eeuw, de bloeiperiode van de scheepsbouw. Het is dus heel goed mogelijk dat de Halve Maen hier gebouwd is, in Edam.
Bezoek de oudste en enige overgebleven werf!

Volendam Museum

Volendams Museum

Het Volendams Museum biedt een permanente expositie van de Volendammer klederdracht, schilderijen, oude interieurs, de botterzaal met het vooronder van een botter op ware grootte, de scheepsmodellen en het Sigarenbandjeshuisje. Daarnaast is er een jaarlijks wisselende thematentoonstelling. Ook draaien er filmvoorstellingen over het oude Volendam en op verzoek worden rondleidingen gegeven. Volendam is waarschijnlijk het meest bezongen, geschilderd, gefotografeerd, gefilmd en bezocht dorp van Nederland.

Vaar mee naar Marken

Boek een bezichtiging op de Halve Maen en neem daarna de boot naar Marken met de Marken Express. Combineer je dagje uit naar Volendam met een boottocht over de Gouwzee naar het nabij gelegen schiereiland Marken. Marken is een voormalig eiland, nu een schiereiland, in het Markermeer dat sinds 1957 via een dijk met het vasteland verbonden is. Het dorp behoort tot de gemeente Waterland in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De comfortabele boten van Volendam Marken Express verbinden al ruim 80 jaar Volendam met Marken.​

Volendammer Kwakken

Huur een historische Volendamer Kwak

De Vereniging Behoud de Volendammer Botters is een vrijwilligersclub in Volendam die zich richt op de restauratie, beheer, behoud en exploitatie van de laatste vier overgebleven Volendammer Kwakken. De schepen van de vereniging hebben hun vaste ligplaats in de Volendammer haven. Van begin april tot eind oktober wordt met de schepen actief gevaren tijdens zeilwedstrijden, culturele en nautische evenementen en verhuur/sponsor tochten.

Edams Museum

Edams Museum

Museum Edam is het oudste museum in Noord-Holland en daarmee één van de oudste musea in Nederland. Op twee karakteristieke locaties in de oude stadskern maakt u kennis met het verhaal over de rijke historie van Edam. Behalve dat de twee panden zelf een bezienswaardigheid zijn, herbergen ze een gevarieerde collectie met verrassende details. U krijgt een duidelijk beeld van de Edamse cultuur in vroeger tijden,. U proeft de sfeer als u kijkt naar de schilderijen, gravures en prachtige objecten uit familiebezit.

Volendam Experience

Iedereen kent wel iets over of heeft iets met Volendam als het gaat om sport, muziek, entertainment. Experience Volendam wil graag hun gasten Volendam laten ontdekken op een heel andere manier. Samen met onze partners proberen wij er een bijzondere ervaring van te maken. Gastvrij en vriendelijk is ons motto. Dus als u echt 'Volledams wilt Proaten', een Volendammer Palingsound-tour, een scooter wilt huren, op de foto in klederdracht, het kan allemaal.

Kom met de RIB en dineer of borrel op de Halve Maen

Kom met de RIB vanuit Naarden naar Volendam. RIBvaren is gelegen in een van de mooiste en meest centraal gelegen vaargebieden voor snelle RIB’s in Nederland. Met RIBvaren.nl kunt u ook naar Volendam 'knallen' om op de Halve Maen van na een exclusieve rondleiding ook van een culinair 3-, 4- of 5-gangendiner te genieten, om daarna weer in alle rust terug te varen. Een arrangement om vanaf de thuishaven Naarden naar Volendam te varen kunt u bij RIBvaren.nl boeken.

Halve Maen Arrangementen Fietstocht

Lekker fietsen naar Marken

Wil je alles uit je fietshuur vanuit Volendam halen dan is dit “fietsarrangement Volendam en Marken” een perfecte oplossing. Door dit bomvolle pakket is er genoeg te doen onderweg. De regio tussen Volendam, Edam en Marken staat bekend om de mooie fietsroutes en heerlijke stops. De afstand tussen Volendam en Marken is ongeveer 18 kilometer dus dat is prima te doen. Begin wel eerst met een bezichtiging op de Halve Maen voordat je de fietstocht aanvaardt.