Trouwen op de Halve Maen

Wat is er nu mooier om op een unieke locatie als de Halve Maen de mooiste dag van uw leven te vieren. De Halve Maen biedt de mogelijkheid om bruidsparen elkaar het ja-woord te geven in de haven van Volendam. De Halve Maen ligt veilig aangemeerd aan de kade van het prachtige Volendam en biedt een adembenemend uitzicht. En dat is toch al een basis voor een onvergetelijke avond.

Bijzondere trouwlocatie

Omringd door uw gasten, een vrolijke stemming en een adembenemend uitzicht; met zo’n unieke setting wordt uw trouwdag gegarandeerd een dag om nooit meer te vergeten! Na de plechtigheid is er uiteraard ook nog genoeg tijd en ruimte voor een heerlijk buffet of diner én een spetterend trouwfeest!

De huwelijksplechtigheid

U kunt elkaar het ja-woord geven op het unieke 17e eeuws museumschip. Na de huwelijksplechtigheid heft u het glas op een mooie toekomst en kunt u met uw gasten proosten, en dat alles met in de haven van Volendam. De Halve Maen staat geheel tot uw beschikking. De Halve Maen kan naast trouwlocatie ook als diner- of als feestlocatie ingezet worden. Zo wordt uw mooiste dag een dag met een maritiem, nautisch en historisch tintje. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken?

Receptie en diner

De organisatie van uw receptie, diner of feest kan ook op de Halve Maen. Het schip leent zich perfect voor deze gelegenheden. Samen met enkele vooraanstaande restaurants kunnen we een passend diner of feest laten organiseren. Uw wensen kunnen we bespreken om te kijken wat er mogelijk is. Op de Halve Maen kan een gezelschap van 8 tot 25 personen dineren. Voor het feest kunnen er tot ca. 50 personen aan boord een fantastische avond hebben. Een unieke dag voor u en uw gasten.

Trouwen in Nederland

Om elkaar officieel het ja-woord te kunnen geven in Nederland, moet u voor een Nederlandse gemeente trouwen. Hiervoor dient u, of uw partner, de Nederlandse identiteit te bezitten óf in Nederland te wonen. Voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap kunt u terecht bij uw gemeente. U moet in ieder geval de volgende zaken regelen met uw gemeente:
– U moet ten minste 2 weken voor de datum van uw huwelijk of partnerschap melding doen van uw voornemen. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of het partnerschap wilt sluiten. De ambtenaar van de burgerlijke stand kan u vertellen welke gegevens u daarvoor moet geven.
– U moet minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanmelden. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn.

 

 

Trouwen op de Halve Maen