Locatieverhuur

De Halve Maen is al vanaf het eerste begin een filmster geweest. In een wereld waar slechts een handvol replica zeilschepen zijn, is de Halve Maen altijd een succes geweest. Filmregisseurs en producenten zagen direct het verschil tussen de Halve Maen en andere replicaschepen. De Halve Maen zette de toon en werd alom geprezen om zijn authentieke uitstraling, de oorspronkelijke opbouw en tuigage zoals het in de 1605 ook bedoeld was. Het is goed voor de Halve Maen om in zoveel films te hebben gespeeld.

De Halve Maan genoot van acteren, en de bemanning genoot het meest van zichzelf in de Walt Disney-film Squanto in 1993, waarin het schip een Engels koopvaardijschip afbeeldde. De Halve Maen figureerde verder in The Scarlet Brief in 1995 en in 1998 in de Italiaanse piratenfilms Caraibi (Engelse titel: Pirates: Blood Brothers) en Pirate. De Halve Maen speelde ook de rol van het schip Susan Constant, in de film van 2004 The New World, over de 1607 Jamestown-kolonie. Verder vormde de Halve Maan in 2006 het decor voor The First Landing, een verhaal over de persoonlijke bijdrage van dominee Robert Hunt naar Jamestown, Virginia.

Ben je geïnteresseerd om de Halve Maen als locatie te huren voor foto- of filmlocatie? Dat kan. De Halve Maen is per dag te huur onder diverse voorwaarden die we graag in een persoonlijk gesprek nader toelichten.

Ik wil graag meer informatie om de Halve Maen als film- of als fotografielocatie te huren.