fbpx Nieuws | HalveMaen.nl

U bent hier

Home

Nieuws

Openingstijden Halve Maen


01 december 2020

Vanaf begin december zijn we alleen nog op zondag geopend voor bezichtigingen van 12.45 tot 16.15 uur. Overige dagen of groepen op aanvraag via ahoy@halvemaen.nl.

Halve Maen terug in de Volendamse haven


19 augustus 2020

Na twee maanden van afwezigheid keerde de Halve Maen, de VOC-replica van 1609, woensdag terug in de haven van Volendam. Het museumschip is wederom te bewonderen en vormt een onderdeel van het Volendamse havengezicht.

Lees verder >

Bron: Nieuw Volendam
Halve Maen terug in de Volendamse haven

Halve Maen arrangement bij Hotel Old Dutch


10 augustus 2020

Genieten van het mooie Volendam

Het arrangement is alleen telefonisch te reserveren via het hotel (0299 39 98 88)

Het arrangement houdt in:

  • 1 overnachting in een comfort kamer inclusief ontbijt
  • Een 3-gangen keuze-menu wordt geserveerd in ons restaurant Le Pompadour
  • Bezoek aan het schip de halve maen
  • Gratis souvenir van Volendam
  • Toeristisch informatiepakket
  • Kortingsbon voor een portie poffertjes

Bekijk en boek het arrangement op de website van Hotel Old Dutch in Volendam

Replica van VOC schip vaart door de Rijn


10 augustus 2020

“Is het Michiel de Ruyter?”, zo klonk het op social media toen een groot handelsschip zondagochtend werd gespot op de Rijn in Alphen. Het was een bijzonder gezicht, te midden van de andere boten op de Rijn. Het handelsschip blijkt een replica te zijn van het VOC handelsschip de Halve Maen.

Lees verder >

Bron: Alphens.nl
Replica van VOC schip vaart door de Rijn - foto: Josh Walet

Dat is nog eens bootje varen: museumschip vaart door het Groene Hart


09 augustus 2020

Een opvallende verschijning in Alphense en Goudse vaarwateren: een replica van het VOC schip de Halve Maen vaart dit weekend dwars door het Groene Hart.

Lees verder >

Bron: AD

Replica VOC-schip De Halve Maen keert terug in de haven van Volendam.


07 augustus 2020

De Halve Maen legt ’s avonds rond 19 uur weer aan in Volendam, waar het in het voorjaar ruim twee maanden lang een blikvanger was. Zoals bekend is er best animo in Edam-Volendam om het vaartuig definitief in de haven te houden. Wethouder Hans Schütt zou niets liever willen, zei hij destijds bij het vertrek in juni al. Zover is het nog niet. Wel staat vast dat De Halve Maen opnieuw twee maanden in de havenkom zal liggen pronken, bezichtigingen starten op 14 augustus.

Bijzonder bezoek voor Delfshaven: de Halve Maen meert aan


07 juni 2020

Het is een bijzonder gezicht in Delfshaven: zondagmiddag is daar een replica van een handelsschip aangemeerd, de Halve Maen. Dat schip komt hier naartoe voor Delfshaven400: een festival dat in juli zou plaatsvinden omdat het vierhonderd jaar geleden is dat de Pelgrims van Delfshaven naar Amerika vertrokken.

Lees verder op rijnmond.nl

Bron: RTV Rijnmond

Onderweg naar Delfshaven ... ken net!


06 juni 2020

Bulderend vertrek Halve maen


05 juni 2020

"Hij heeft verlatingsangst’’, zegt wethouder Hans Schütt lachend als het historische schip De Halve Maen wat lastig uit de haven van Volendam wegkomt. De wens is hier de vader van de gedachte, want de portefeuillehouder toerisme in Edam-Volendam ziet de replica van het 17e eeuws handelsvaartuig liefst voorgoed terugkeren.

PDF-pictogram 2913_hi_j0282_5216.pdf Bron: Noordhollands Dagblad

De Halve Maen verlaat de Volendamse haven


04 juni 2020

Op donderdag 4 juni vertrok de Halve Maen naar haar volgende bestemming: Rotterdam/Delfshaven. LOVE TV sprak bij het vertrek met o.a. de schipper en volgde het schip tot op het Markermeer.

Bekijk de reportage >.

Rondleiding Halve Maen


27 mei 2020

Vanaf maandag 1 juni is de Halve Maen open voor rondleidingen. Eindelijk!

U kunt boeken voor 1, 2 of 3 juni. Volgens de richtlijnen met twee personen, of met uw gezin tot 5 personen. De rondleiding duurt ongeveer een uur.

Tijdens de rondleiding maakt u kennis met verschillende stations op het schip. De achterkamer, de kaapstander, het overloop dek en de bak waar het eten werd bereid. In ieder station is een gids aanwezig die een uitleg geeft en ruimte heeft voor vragen.

Wij vragen u rekening te houden met de geldende COVIG-19 maatregelen. Met uw boeking verklaart u geen gezondheidsklachten te hebben. (neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celcius) en/ of benauwdheid).

 

Koningsdag 2020


27 april 2020

Speciaal voor de verjaardag van de koning is de Halve Maen voorzien van grote oranje wimpels op alle masten. De grote oranjeblanjeblueen de de 17e eeuwse prinsenvlag zijn gehesen.

Dit schip is hier op z’n plaats


04 april 2020

Het kanon dat je dezer dagen zou kunnen afschieten op de stille Volendamse Dijk is makkelijk te vinden. Het staat namelijk op het handelsschip De Halve Maen, dat twee maanden lang te bewonderen is in de haven van het vissersdorp. ,,Ik zou van de daken willen schreeuwen: dit schip hóórt hier’’, zegt gids Guido.

Lees het volledige artikel in de bijlage.

PDF-pictogram 20200404-Noordhollands-Dagblad.pdf Bron: Noordhollands Dagblad

De Halve Maen vaart Volendam binnen: "Dit lichtpuntje is bijzonder welkom"


28 maart 2020

Het had een groot spektakel moeten zijn: de aankomst van het handelsschip De Halve Maen in Volendam. Maar door de corona-crisis vielen de festiviteiten in duigen. Toch wordt de komst van het schip gezien als een 'lichtpuntje' in deze donkere tijden.

Lees verder op NH Nieuws

Bron: NH Nieuws

Video Halve Maen op Youtube


21 maart 2020

De livestream van het afscheid van de Halve Maen uit Hoorn is te zien via Youtube.

Paar dozijn mensen zwaaien Halve Maen uit: ’Nu uithuilen en dóór’


21 maart 2020

Niet meer dan een paar dozijn mensen waren er zaterdagmorgen rond de buitenhaven van Hoorn live bij, toen museumschip de Halve Maen na bijna vijf jaar Hoorn als thuishaven letterlijk achter zich liet. Een schril contrast met de intocht in mei 2015, toen de kades vol stonden met toeschouwers.

Vanwege het corona-gevaar was ervoor gekozen het afscheid bij het Centrum Varend Erfgoed op het Oostereiland klein te houden en voor belangstellenden thuis live uit te zenden via de Facebookpagina van het Westfries Museum. Met beelden van drie camera’s - op de kade, op het schip en aan een drone - en gelardeerd met interviews met betrokkenen.

Lees verder op de website van NHD

Bron: Noordhollands Dagblad

Trossen los, op naar VolendamNa de onderhoudswerkzaamheden bij Ventis Scheepstimmerwerk in Enkhuizen zijn we vanochtend onderweg gegaan naar Volendam.

Vanwege de maatregelen rondom het Corona-virus vragen we de aankomst via de webcam te volgen. #blijfthuis

Trossen los, op naar Volendam

Onderhoud bij Ventis Scheepstimmerwerk in EnkhuizenBekijk een korte impressie van de onderhouds werkzaamheden aan het schip bij Ventis Scheepstimmerwerk in Enkhuizen.

Ligplaats Halve Maen

Halve Maen
Havendijkje t/o 2
t/o Palingrokerij Plat
1131 EZ Volendam

Routebeschrijving Halve Maen

Contact

Halve Maen
p/a Grote Oost 2 - 4
1621 BW Hoorn NH

T: 0229 - 708 024
E: ahoy@halvemaen.nl

Volg ons