U bent hier

Home

Nieuws

Rondleiding Halve Maen

27 mei 2020

Vanaf maandag 1 juni is de Halve Maen open voor rondleidingen. Eindelijk!

U kunt boeken voor 1, 2 of 3 juni. Volgens de richtlijnen met twee personen, of met uw gezin tot 5 personen. De rondleiding duurt ongeveer een uur. U kunt reserveren via www.halvemaen.nl/tickets

Tijdens de rondleiding maakt u kennis met verschillende stations op het schip. De achterkamer, de kaapstander, het overloop dek en de bak waar het eten werd bereid. In ieder station is een gids aanwezig die een uitleg geeft en ruimte heeft voor vragen.

Wij vragen u rekening te houden met de geldende COVIG-19 maatregelen. Met uw boeking verklaart u geen gezondheidsklachten te hebben. (neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celcius) en/ of benauwdheid).

 

Koningsdag 2020

27 april 2020

Speciaal voor de verjaardag van de koning is de Halve Maen voorzien van grote oranje wimpels op alle masten. De grote oranjeblanjeblue is gehezen en ook de 17e eeuwse prinsenvlag.

Dit schip is hier op z’n plaats

04 april 2020

Het kanon dat je dezer dagen zou kunnen afschieten op de stille Volendamse Dijk is makkelijk te vinden. Het staat namelijk op het VOC-schip De Halve Maen, dat twee maanden lang te bewonderen is in de haven van het vissersdorp. ,,Ik zou van de daken willen schreeuwen: dit schip hóórt hier’’, zegt gids Guido.

Lees het volledige artikel in de bijlage.

Bron:
Noordhollands Dagblad

VOC-schip De Halve Maen vaart Volendam binnen: "Dit lichtpuntje is bijzonder welkom"

28 maart 2020

Het had een groot spektakel moeten zijn: de aankomst van VOC-schip De Halve Maen in Volendam. Maar door de corona-crisis vielen de festiviteiten in duigen. Toch wordt de komst van het schip gezien als een 'lichtpuntje' in deze donkere tijden.

Lees verder op NH Nieuws

Bron:
NH Nieuws

Trossen los, op naar Volendam

Na de onderhoudswerkzaamheden bij Ventis Scheepstimmerwerk in Enkhuizen zijn we vanochtend onderweg gegaan naar Volendam.

Vanwege de maatregelen rondom het Corona-virus vragen we de aankomst via de webcam te volgen. #blijfthuis

Onderhoud bij Ventis Scheepstimmerwerk in Enkhuizen

Bekijk een korte impressie van de onderhouds werkzaamheden aan het schip bij Ventis Scheepstimmerwerk in Enkhuizen.

Video Halve Maen op Youtube

21 maart 2020

De livestream van het afscheid van de Halve Maen uit Hoorn is te zien via Youtube.

Paar dozijn mensen zwaaien Halve Maen uit: ’Nu uithuilen en dóór’

21 maart 2020

Niet meer dan een paar dozijn mensen waren er zaterdagmorgen rond de buitenhaven van Hoorn live bij, toen VOC-museumschip de Halve Maen na bijna vijf jaar Hoorn als thuishaven letterlijk achter zich liet. Een schril contrast met de intocht in mei 2015, toen de kades vol stonden met toeschouwers.

Vanwege het corona-gevaar was ervoor gekozen het afscheid bij het Centrum Varend Erfgoed op het Oostereiland klein te houden en voor belangstellenden thuis live uit te zenden via de Facebookpagina van het Westfries Museum. Met beelden van drie camera’s - op de kade, op het schip en aan een drone - en gelardeerd met interviews met betrokkenen.

Lees verder op de website van NHD

Bron:
Noordhollands Dagblad

Contact

Halve Maen
p/a Grote Oost 2 - 4
1621 BW Hoorn NH

T: 0229 - 708 024
E: ahoy@halvemaen.nl

Volg ons