Monster aan als vrijwilliger op de Halve Maen

Heb je de verhalen van de Halve Maen gehoord?
Ken je de replica van de oorspronkelijke Halve Maen uit 1605?
Ben je geïnteresseerd in de maritieme geschiedenis van Nederland?
Of heb je ervaring met het onderhoud van een houten schip?

Ben je (regelmatig) beschikbaar, woon je in de omgeving en wil je onderdeel uitmaken van ons Halve Maen-team?

Meld je nu aan om als vrijwilliger mee te werken aan het behoud van de Halve Maen.

We zoeken diverse vrijwilligers voor diverse functies op het schip waaronder:

Gastheer/gastvrouw
Denk hierbij aan de check-in van online gekochte tickets of de verkoop van on-site tickets. Je geeft een korte introductie en laat de bezoekers vervolgens het schip ontdekken. Je staat klaar voor eventuele vragen, Je
houdt een oogje in het zeil en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

Daarnaast verzorg je de op- en afbouw: het plaatsen van diverse materialen (o.a. vlaggen, banners, toegangsbord)

Welke vaardigheden heb je?

  • Nederlands sprekend
  • Kennis van de Engels en Duitse taal is handig
  • Spontaan in de communicatie naar gasten
  • Sociaalvaardig
  • Representatief

Belangrijk is om te weten dat het merendeel van de werkzaamheden buiten zal zijn.

Algemene dienst/ onderhoud
Heb je geen last van hoogtevrees en ben jij iemand die graag de handen uit de mouwen steekt? Ben je handig met hout, touw of een kwast? Voor diverse [onderhouds-] werkzaamheden zoeken we handige lieden.

Door het invullen van onderstaand formulier verzamelen we enkele gegevens over je zodat we je aanstelling als vrijwilliger zo makkelijk mogelijk kunnen laten verlopen. Naar aanleiding van het ingestuurde formulier wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op de Halve Maen.

Aanmeldformulier vrijwilligers

Fijn dat je als vrijwilliger je steentje bij wilt dragen! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde! Jullie zijn onmisbaar voor het juiste gevoel en de juiste beleving voor alle bezoekers.

De gegevens die je invult worden vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt in functie van je aanstelling als vrijwilliger.

Iedereen die enthousiast en gemotiveerd is om onderdeel te worden van Team Halve Maen en daar samen een succes van wil maken. Er is wel een aantal eisen waar je aan moet voldoen:

  • Iedere vrijwilliger is minimaal 14 jaar oud. Wanneer je 14 jaar oud bent heb je toestemming van je ouders en/of verzorgers nodig, graag contact opnemen met ahoy@halvemaen.nl. Ben je 18 jaar of ouder hoef je niks te doen.
  • Iedere vrijwilliger is in staat om in het Nederlands te communiceren, Engels of Duits is niet verplicht maar wel handig.
  • Iedere vrijwilliger is zowel fysiek als mentaal gezond om zijn/haar werk goed uit te voeren. Wanneer je hierover twijfelt neem dan contact op met ahoy@halvemaen.nl.

We verstrekken momenteel geen vergoeding. We vergoeden wel je gemaakte kilometers indien je buiten de gemeente Enkhuizen woont.

Wanneer je buiten Enkhuizen woont worden gemaakte reiskosten vergoed op basis € 0,19 per gereden kilometer. Je kunt hiervoor naar het declaratieformulier vragen.

Onder beschikbaarheid in het formulier hierboven kun je aangeven welke dagen van de week je beschikbaar bent. Dit betekent niet automatisch dat je voor al die diensten wordt ingepland maar is ter indicatie voor onze roostermaker.

Stap 1: Meld je aan als vrijwilliger via bovenstaande formulier
Stap 2: Na ontvangst van je aanmelding nemen we contact met je op
Stap 3: Tijdens een kennismakingsgesprek praten we je helemaal bij