Halve Maen in beeld (en geluid)

De Halve Maen is een publiekstrekker van het eerste uur, en een fotografische magneet.  Zodra het schip in beeld komt komen de camera’s uit de tas. En zie hier het resultaat. Wilt u ook uw foto of film op de site zien? Stuur deze dan naar ahoy@halvemaen.nl. Elke maand verloten wij een mooie prijs onder de beste inzending in categorie ‘Foto’ of ‘Film’. Doet u mee?

Films

Aankomst Halve Maen Enkhuizen

Een impressie van de aankomst van de Halve Maen in Enkhuizen. Na een aantal saluutschoten maakt het schip vanachter de Drom een majestueuze entree.

Halve Maen terug in Volendam

Hier ziet u de intocht (de tweede) van de Halve Maen naar Volendam. De Halve Maen had een succesvol verblijf van twee maanden in Delfshaven gehad.

Replica Halve Maen op 't IJ

Vanwege de COVID-19 pandemie was er in 2020 geen Sail Amsterdam. Alles was afgezegd. Echter de Halve Maen was op 12 augustus toch de gehele dag op het IJ de aanwezig. Zo was er toch nog een beetje Sail…

Vertrek Halve Maen uit Volendam

De Halve Maen vertrok op 4 juni 2020 uit Volendam. De lokale TV-zender LOVE TV maakte deze fantastische opname. Twee maanden later kwamen we weer terug, en werden met open armen ontvangen.

Touwwerk Halve Maen

De Halve Maen heeft een bijzonder en ingenieus systeem van tuigenk. In deze korte film ziet u de complexiteit en hoeveelheid van het touwwerk wat er allemaal aan boord is.

Sail Amsterdam 2015

Sail Amsterdam 2015 was de negende editie van het zeilevenement in Amsterdam. Het nautisch festijn duurde vijf dagen en vond plaats van woensdag 19 t/m zondag 23 augustus 2015. De Halve Maen was een speciale gast….

De reis uit de Verenigde Staten

In 2015 heeft de Gemeente Hoorn de Halve Maen over laten komen voor een periode van 5 jaar. Hij heeft deze periode bij Stichting Het Varend Erfgoed gelegen. Nadat het contract eindigde, verruilde de Halve Maen de Gemeente Hoorn voor de huidige ligplaats Volendam.

Foto's