Als de Halve Maen toch eens kon praten

Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten, schatkaarten en scheurbuik. Van Zout en Peper,  Van Hoorn na Danzig, van Amsterdam naar Manhattan Eiland, en China. Over  de Noordzee en de Java Zee. Over de Zuid Atlantische en Indische Oceaan.  Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook en wil die graag met u delen.

Kom aan boord! Luister, Ruik, voel, en zie de verhalen tot leven komen in een meest autentiek en enig varend Nederlands 17 eeuw schip ter wereld.  Van de kombuis naar het vooronder. Terwijl u het hout hoort kraken en de geur van kruit en teer uw neus prikkelt, valt u van de ene verbazing in de andere.

Maak het mee, bezoek de Halve Maen

De Halve Maen in Volendam

Door de versoepeling van de COVID-19 maatregelen kunt u vanaf 1 juni weer een rondleiding volgen. Toegang alleen via een online gekocht ticket! Kijk snel of er nog een tijdslot beschikbaar is op de ticketspagina.

De Halve Maen ligt aan de andere kant van de haven, lijnrecht tegenover het havenkantoor. U kunt de Halve Maen ook 24-uur per dag zien liggen via de webcam. En zo kunt u er ook online van genieten.

Volg het laatste nieuws en de ontwikkelingen via deze website, Facebook en Instagram.

Koffiemok met zonsopkomst in Volendam
€  7,50 incl. BTW
Poster van de Halve Maen in actie, formaat 29 x 42 cm
€  14,95 incl. BTW
T-shirt lange mouwen
€  39,95 incl. BTW

Er zijn schepen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. De Halve Maen is daar één van. Het Nederlandse VOC-schip is het meest bekend als ontdekkingschip en de 1609 vaart naar Manhattan Eiland, met de Engelse Henry Hudson aan boord.

Daarvoor had de Halve Maen als vrachtschip meegedaan aan de belangrijke bulkgoederenhandel, de zg ‘moedernegotie’, zout voor graan in de Baltische staten en dan via de stapelmarkten in Europa graan voor zilveren realen. En als echt VOC-schip was hij lang actief in interaziatische handel om met zilveren realen peper te kopen.

De Halve Maen is een uniek schip. Het enig schip dat de prille geschiedenis van Amerika, met die van zoveel andere continenten, kan verbinden. Een tijdcapsule van Nederlands maritieme scheepsbouw en scheepsvaardkunde.

Er valt echter nog veel meer over de Halve Maen te vertellen. Het is zonder overdrijven een schip vol verhalen.

Contact

Halve Maen
p/a Grote Oost 2 - 4
1621 BW Hoorn NH

T: 0229 - 708 024
E: ahoy@halvemaen.nl

Volg ons